Zij-instroom

Iedereen wil leren. Wij zorgen dat dit kan! Kinderen bij wie dit niet vanzelf gaat, krijgen bij stichting Elan kansen voor de toekomst. Wil jij hieraan bijdragen en heb je een hbo- of wo-diploma, maar géén onderwijsbevoegdheid? Dan gaan we toch graag met je in gesprek!

Voor verschillende Elan-scholen zijn wij op zoek naar

zij-instromers

Zij-instromen houdt in dat je vanuit een ander beroep de overstap naar het onderwijs maakt. Met een afgeronde hbo- of wo-opleiding kom je in aanmerking voor ons tweejarig zij-instroomtraject. Je studeert aan de pabo (de lerarenopleiding voor het primair onderwijs) en tegelijkertijd werk je als leerkracht op een van de Elan-scholen. Samen begeleiden wij jou van zij-instromer via aspirant-leerkracht naar volwaardig leerkracht!

De aanvliegroute

Stap 1:
Na het ontvangen van je cv en motivatie plannen we een kennismakingsgesprek in om de wensen en verwachtingen van beide partijen te ontdekken.
Stap 2:
Je gaat meelopen op een school om zo te ervaren of het werken in het gespecialiseerd onderwijs écht iets voor je is.
Stap 3:
We bepalen samen het zij-instroomtraject op basis van jouw vooropleidingen en werkervaring. Stichting Elan betaalt deze opleiding en jij investeert in je tijd.
Stap 4:
Je staat voor de klas! Natuurlijk krijg je een uitgebreid inwerk- en ondersteuningstraject, dus je staat er niet alleen voor.

Wie ben jij?
Je bent een professional die de uitdaging van het gespecialiseerd onderwijs aandurft. Je denkt in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden, bent pro-actief en enthousiast. Ook heb je een reflecterende en onderzoekende houding en heb je de wens om deel uit te maken van een lerende organisatie (samen werken én samen leren).

Over stichting Elan
Stichting Elan bestaat uit acht scholen; één voor gespecialiseerd onderwijs (GO), vier voor gespecialiseerd basisonderwijs (GBO), twee voor gespecialiseerd voortgezet onderwijs (GVO) en één voor gespecialiseerd onderwijs en gespecialiseerd voortgezet onderwijs (GO/GVO). Daarnaast zijn er verschillende tussenvoorzieningen, zoals de integrale tussenvoorziening BOOST voor leerlingen in de regio Gooi en Vechtstreek die niet meer naar school (dreigen te) gaan.

Informatie en sollicitatie:
Vragen? Neem contact op met Karin Gebuis, hr-manager stichting Elan,
telefoonnummer: 035 685 28 47

Je cv met een korte onderbouwing kun je mailen naar vacature@stichtingelan.nl

Informatie en/of sollicitatie

Meteen solliciteren? Mail je cv met een korte onderbouwing naar vacature@stichtingelan.nl