Logopedist, de Klimop

“Zien dat de kinderen zich begrepen voelen, doordat je er samen zo hard aan hebt gewerkt. Dát maakt mijn werk heel erg mooi. Taal is overal en cruciaal voor het denken en leren van een kind. Voor veel van onze kinderen is taal lastig. Als zij zich niet kunnen uiten of niet begrepen voelen, leidt dat vaak tot frustratie. Daarom vind ik het belangrijk om samen met de leerkrachten actief in te zetten op taalontwikkeling. We vereenvoudigen verbale taal en gebruiken veel visuele ondersteuning, zodat de kinderen de wereld om hen heen beter kunnen begrijpen. Ons doel is dat de kinderen communicatief redzaam worden. Dat ze kunnen aangeven wat ze wel of niet willen, vragen kunnen stellen en iets kunnen vertellen. Dan is het superfijn om te zien dat ze zich begrepen voelen; want dat wil toch iedereen. Werken voor stichting Elan voelt niet als werken vóór, maar werken mét stichting Elan. Er is veel expertise en een nauwe samenwerking op de werkvloer, waardoor je er nooit alleen voor staat. De stichting biedt mij ook mogelijkheden om verder te groeien. Zo kan ik cursussen binnen en buiten mijn eigen vakgebied volgen. Ook kan ik verder ontwikkelen door de korte lijntjes die ik heb met de logopedisten van de andere scholen.”

Nienke